Najave

 
 

Vijesti

Objavljeno Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 07:28

Održan treći partnerski sastanak projekta MEDUSA

24. veljače 2021. godine održan je treći partnerski sastanak projekta Pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu – MEDUSA. Sastanak je zbog epidemioloških razloga održan online putem platforme MS Teams, a sastanku su prisustvovali svi partneri. Ispred Pomorskog fakulteta u Splitu sastanku su prisustvovali: prof.dr.sc. Merica Slišković, prof.dr.sc. Nikola Račić, izv.prof.dr.sc. Zvonimir Lušić, Helena Ukić Boljat, mag.ing. te Aleksandra Banić, dipl. oec.

Opširnije...
Objavljeno Petak, 26 Veljača 2021 14:38

Interni natječaj za raspodjelu VIF sredstava

Temeljem Odluke Fakultetskog vijeća donesene na 38. sjednici, održanoj 24. veljače 2021. godine, raspisuje se interni natječaj za raspodjelu sredstava za namjensko višegodišnje institucijsko financiranje znanstvene djelatnosti (VIF) u iznosu od 50.000,00 kuna.

 

Pravo prijave na Natječaj imaju zaposlenici Fakulteta koji su upisani u Upisnik znanstvenika te imaju matični broj znanstvenika.

 

Više detalja u privitku

Objavljeno Srijeda, 24 Veljača 2021 08:48

Online humanitarna aukcija umjetničkih djela „Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu“ za studente iz potresom pogođenog područja

Sveučilište u Splitu organizira online humanitarnu aukciju umjetničkih djela pod nazivom "Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu" čiji je prihod namijenjen studentima i studenticama Sveučilišta u Splitu koji dolaze iz potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

 

Više detalja o aukciji i link za registraciju/sudjelovanje možete pronaći na stranicama Sveučilišta.

Objavljeno Petak, 19 Veljača 2021 12:46

Izvješće povjerenstva za prikupljanje prijava za izbor Dekana

Temeljem članaka 28. i 29. Statuta Pomorskog fakulteta u Splitu, Fakultetsko vijeće je na 37. sjednici održanoj 19. siječnja 2021. godine donijelo Odluku o pokretanju postupka za izbor dekana za naredno trogodišnje mandatno razdoblje.

U privitku se nalazi izvješće Povjerenstva te prijava, životopis i program kandidata, prof. dr. sc. Pere Vidana.

 

Objavljeno Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 17:00

Otvoren V. krug dodjele državnih STEM stipendija

Obavještavaju se studenti da je 15. veljače 2021. objavljena rang-lista studenata (V. krug) koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju za akademsku godinu 2020./2021.

 

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu STEM stipendiju obavijest će dobiti na adresu elektroničke pošte. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.

Opširnije...
Objavljeno Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 16:33

Rezultati intervjua i testiranja (Natječaj - referent za fin. rač.)

Rezultati natječaja su u dokumentu u privitku.

Na navedeni natječaj, po provedenom postupku, izabrana je Andrea Boban.

 

Objavljeno Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 10:26

Rezultati pisanog testiranja Natječaja za radno mjesto računovodstveni referent

Rezultati testiranja se nalaze u tablici u privitku. Pravo pristupa razgovoru imaju svi pristupnici koji su ostvarili 5 i više bodova.

Attachments:
Download this file (PFST testiranje veljaca 2021.pdf)PFST testiranje veljaca 2021.pdf[ ]385 Kb
Objavljeno Utorak, 09 Veljača 2021 09:00

Pomorski fakultet objavljuje Poziv na testiranje

Sukladno odluci Dekana o raspisivanju javnog natječaja i natječaju objavljenom dana 27. siječnja 2021. u službenom glasilu „Narodne novine" broj 7/2021, na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na internet stranicama Pomorskog fakulteta u Splitu te u dnevnom listu "24 sata", objavljuje se POZIV NA TESTIRANJE.

 

Više detalja pronađite u privitku.

Objavljeno Nedjelja, 07 Veljača 2021 12:38

Umro je Ante Mrvica, dobri duh splitske luke i našeg Fakulteta

ante-mrvica 2082d Jutros nas je napustio Ante Mrvica, dugogodišnji koordinator Jadrolinije za plovno područje Splita i Dalmacije i sveučilišni profesor. Mrvica je slovio kao dobri duh trajektne luke, bio je omiljen, kako među putnicima i otočanima, tako i među  studentima i kolegama s našeg Fakulteta.

 

Rođen je na Žirju 1952. godine, gdje je završio osnovnu školu. Srednju pomorsku školu završio je u Šibeniku, nakon čega se zaposlio kao mornar.

 

Svoj 18. rođendan dočekao je na Atlantiku, na brodu Slobodne plovidbe iz Šibenika. Godine 1983. u londonskoj luci Britanska kraljevska mornarica zadržala je brod pod ciparskom zastavom na kojem je plovio zbog nesporazuma oko pristojbe. Brod je zaustavljen sudskom odlukom pa su se s njega iskrcali svi osim Mrvice i još četvorice hrvatskih pomoraca. Priču o Hrvatu koji je uspješno pregovarao sa britanskim admiralom prenijeli su mnogi svjetski mediji, a u Hrvatskoj je o njoj izvještavao Jadran Marinković s Radio Splita.

 

Tri godine kasnije vraća se u Split i upisuje prvu generaciju splitskog Pomorskog fakulteta. Za vrijeme studija strojarstva, a zatim i nautike upoznao je buduću suprugu Ljiljanu. Završetkom studija, u travnju 1990. godine zaposlio se u Jadroliniji. Nekoliko je godina radio kao inspektor flote na srednjem i južnom Jadranu, a nakon toga postaje koordinator plovnog područja Split – Dubrovnik. Na tom se poslu zadržao cijela dva desetljeća, do kraja kolovoza 2017.  godine, kada odlazi u mirovinu. Svojim je zalaganjem, znanjem i prepoznatljivim javljanjima za Dnevnik HRT-a stekao naslove tata-mata za trajekte, dobri duh splitske luke i dobri duh Jadrolinije.

 

2014. godine stekao je zvanje doktora znanosti iz područja tehnologije putničkog prijevoza pomorskog i riječnog prometa. Doktorsku disertaciju obranio je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Od 2015. godine predavao je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu te na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru.

Objavljeno Petak, 05 Veljača 2021 15:00

Natječaj za dodjelu stipendije Sveučilišta u Splitu za 2020./2021.

Sveučilište u Splitu raspisuje Natječaj za dodjelu 135 stipendija studentima Sveučilišta za akademsku godinu 2020./2021.

 

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2021. godine. Prijave na natječaj podnose se od dana objave Natječaja do zaključno 19. veljače 2021. godine - osobno ili preporučenom poštom, na adresu Sveučilišta.

 

Više informacija o Natječaju te dokumentaciju potrebnu za prijavu možete pronaći na stranicama Sveučilišta.

Prikazi sve

KALENDAR