Najave

Izazovi u viskom obrazovanju u Pomorstvu - Sustav kvalitete

U sklopu projekta MEDUSA - Pomorski obrazovni standard u brodarstvu i brodskom menadžmentu održana 2. radionica o osiguravanju i unapređenju kvalitete visokog obrazovanja pod nazivom IZAZOVI U VISOKOM OBRAZOVANJU U POMORSTVU – SUSTAV KVALITETE. Radionica se održala u petak, 02. srpnja 2021. godine na Sveučilište u Zadru.

 

Cilj radionice bio je izmijeniti iskustva vezanim za upravljanje sustavom kvalitete visokih pomorskih učilišta sukladno normi ISO 9001:2015 i Standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokom obrazovanja (ESG).

 

Radionicu je otvorila izv.prof.dr.sc. Ana Perić Hadžić te rekla par riječi o samom projektu MEDUSA. Nakon uvodnog dijela izv.prof.dr.sc. Ines Kolanović predstavila je element projekta 2 Unapređivanje postupaka osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja, na radionici su izneseni zaključci provedenih postupaka reakreditacije na Pomorskom fakultetu u Rijeci i Pomorskom fakultetu u Splitu. Izv.prof.dr.sc. Maja Krčum rekla je nešto više o upravljanju kvalitetom sukladno normi ISO 9001:2015 koja se koristi na visokim učilištima. Nešto više o sustavu osiguranja kvalitete tj. standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokom obrazovanja (ESG) prisutnima je rekla izv.prof.dr.sc. Anita Gudelj. Kroz panel raspravu raspravljalo se o očekivanjima i preporukama za unapređenja nastavnih programa, projektima podrške za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja, načinima internacionalizacije studija, unapređenju podrške studentima ISO normi 9001 i slično.

 

medusa-7-21-1 5a30b

 

medusa-7-21-2 31b71